Vista Kullanıcı Hesap Denetimi daha fazla güvenlik daha az uyarı

Standart yazılımlar gibi zararlı yazılımlar da kendilerini bilgisayara kurabilmek için yönetici haklarına ihtiyaç duyuyor.Söz konusu haklar Vista' da sonderece önemlidir.



Windows Vista' nın kullanıcı hesap denetimi özelliği ( UAC - User Account Control ) güvenlik açısından temel bir bileşen. Bu bileşen sistem yöneticilerinin bile haklarını sınırlayabiliyor. Buna rağmen Window' un yeni sürümde standart bir kullanıcı hesabıyla çalışmanız akıllıca olacaktır. Bunun için Denetim Masası | Kullanıcı Hesapları iletişim penceresine geçin ve Kullanıcı Hesapları ekle veya kaldır seçin. Daha sonra Yeni Hesap oluştur. tıklayarak bir kullanıcı adı belirleyin ve Parola oluştur üzerinden bir parola oluşturun bu güvenlik önlemi ağ yöneticilerini de bıktıracak sinir bozucu iletişim penceresi olarak size dönecektir.



Öte yandan Vista kurulum için yönetici hakları gerektiren yeni programlarda her defasında söz konusu haklara sahip bir kullanıcı adıyla oturum açmanız gerekmiyor. Bu nitelikteki bir yazılımla karşılaştırdığınızda sağ fare tuşuyla kurulum dosyasına tıkladıktan sonra Yönetici olarak çalıştır' ı seçin ve yönetici parolasını girin..





Films streaming